top of page

"Molta gent petita, en llocs petits, fent coses petites, poden canviar el món"

Eduardo Galeano

L'ONG

Educational Development Foundation Nepal” és una ONG fundada el 2014 que treballa en l'entorn educatiu de Kathmandú, amb especial atenció a las famílies en situació de pobresa i/o amb dificultats socioeconòmiques. 

La nostra missió és fer possible que els infants en exclusió social del barri de Jarankú (Kathmadú) puguin fer real i efectiu el seu dret a l'educació.


Al Nepal tota l'educació és de pagament. Per aquest motiu, el projecte principal de la ONG va ser la construcció i posada en funcionament de l'Escola "Nepal Ratna School", així com la seva actual gestió, creixement i consolidació.

L'escola ofereix educació gratuïta i de qualitat a tots els i les alumnes perquè en un futur proper puguin integrar-se en el món social i laboral amb les millors eines possibles.

OBJECTIUS

El nostre objectiu principal com a ONG  és facilitar educació gratuïta i de qualitat per tal d'eradicar l'analfabetizació dell major nombre de nenes i nens de famílies empobrides i en situació de marginalitat, de castes baixes i diferents ètnies, perquè millorin les seves condicions de vida i la de les seves famílies.

  • Lluitem per mitigar les diferències de castes que creen pàries, ja que encara ara al Nepal segons la casta a la que pertanyin, els infants poden accedir o no a una educació bàsica.

  • Sensibilitzem la comunitat del barri de Jarankú de la necessitat de l'escolarització dels infants fins a finalitzar el cicle d'estudi, ja que moltes famílies treuen els seus fills i filles de l'escola abans d'acabar la primària per tal que es posin a treballar, a cuidar els seus germans o germanes petites, o els animals.

  • Establim hàbits d'higiene quotidians que es troben a l'orígen de la prevenció de moltes malalties, ja que al Nepal, per exemple, el paper higiènic no s'acostuma a utilitzar i molts infants no tenen l'hàbit de rentar-se les mans al sortir del lavabo.

  • Treballem amb el programa d'alfabetització de dones ja que el Nepal és un dels països més pobres del món i on encara les tradicions i la religió són més importants que l'educació i les lleis. Tan sols el 30% de dones compreses entre els 15 i 25 anys saben llegir i escriure. El programa d'alfabetització té com a objectiu educar, formar, donar poder i promoure la dignitat de les dones perquè puguin adaptar-se a el món laboral i millorin la seva situació de vida.

bottom of page